Kezelések és árak

01

Megelőző kezelések

Állapotfelmérés, kezelési terv összeállítása: amely során a száj és fogak állapotfelmérése, valamint szájüregi rákszűrés történik és egy személyre szabott kezelési ütemterv kerül összeállításra.

Panoráma röntgen: szükséges a pontos diagnózis felállításához, mert részletes információt ad a fogak, és az állcsontok állapotáról. Digitális formátumban készül, amely igény esetén a beteg e-mail címére is továbbításra kerülhet.

Ultrahangos fogkőeltávolítás: a lerakódott lepedékből kialakult fogkő kíméletes eltávolítása, amely így nem irritálja tovább az ínyt és a fogágyat. A fogkőben található baktériumok bekerülhetnek a véráramba, ami várandósság esetén akár koraszülést is eredményezhet, valamint károsan befolyásolhatják az egész érrendszer állapotát. Fogkőlevétel és helyes fogmosás után megszűnik az ínygyulladás és ínyvérzés, amely a kellemetlen lehelet egyik fő okozója.

Lágylézer kezelés: a Safe Laser technológia biostimuláló hatású, ezáltal elősegíti a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású kiegészítő kezelés. Metilénkék oldattal kiegészítve tasak fertőtlenítésre (APDT) és mély fogbél közeli üregek fertőtlenítésére is használjuk.

02

Konzerváló kezelések

Tömés: szuvas és károsodott fogszövetek eltávolítását követően a dentin és a zománc pótlása speciális - egyedi dentin és zománc színű - kompozíciós tömőanyaggal és anatómikus rágófelszín kialakítással. Kizárólag jó minőségű és esztétikus tömőanyagokat használunk.

Inlay, onlay: lenyomatvétel alapján a fogtechnikus által készített kiemelkedő kopásállóságú tömések, amelyeket a fogorvos ragaszt a fogakba.

Gyökérkezelés: a gyulladt vagy elhalt fog megmentése oly módon, hogy eltávolítjuk a fogbelet és az elhalt fogszöveteket, majd a gyökércsatorna feltágítása után hermetikusan lezárjuk azt speciális gyökértöméssel.

03

Fogpótló kezelések

Korona, híd: fix fogpótlások, ha a fog károsodása olyan mértékű, hogy töméssel nem állítható helyre tartósan. Először a fogat felépítjük csonképítő anyaggal, majd lecsiszolunk belőle annyit, hogy fogadni tudja a koronát vagy hidat. A pótlást lenyomatvétel után a fogtechnikus készíti el és a fogorvos ragasztja be.

Implantátum beültetés: olyan fogpótlás, amellyel az elveszett fogak teljes értékűen pótolhatók. Az implantátum a csontba integrálódik és a természetes foggyökeret helyettesíti. Elsősorban akkor alkalmazzuk, ha nem szeretnénk ép fogakat lecsiszolni híd pótláshoz és van elég rendelkezésre álló csontszövet. Használhatjuk még fogatlan állcsontok esetén a kivehető fogsorok elhorgonyzásához is.

04

Kozmetikai kezelések

Fogfehérítés: lenyomatvétel után egyéni fogfehérítéshez használt síneket készítünk és fogfehérítő anyaggal látjuk el a pácienst, amelyekkel otthon folytatódik a kezelés. Pár héttel előtte fogkőlevétel és polírozás javasolt. Opalescence termékeket használunk, amelyek hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid alapúak és aktív oxigén segítségével fehérítenek. Nem károsítják a zománcot, de átmeneti érzékenységet okozhatnak.

Elszíneződött, gyökérkezelt fogak esetén lehetőség van un. belső fogfehérítésre is, mely során a fogak visszanyerhetik közel eredeti színűket. Ez általában 4-5 fogorvosi kezelést jelent, amely során a fog belsejébe fehérítő anyagot helyezünk.

Fogékszer: Swarovski kristály felhelyezése fogorvosi ragasztóval (általában a felső kismetsző fogakra).

05

Árlisták

Érvényes 2021. január 1-től, letölthető .pdf formátumban.
SZÁJSEBÉSZET, PARODONTOLÓGIA
Beavatkozások, árak
KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT
Beavatkozások, árak
FOGPÓTLÁSOK
Beavatkozások, árak
EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK

Egészségpénztárak, amelyekkel szerződésben állunk: